Cursus Voetmassage

Therapeutische voetmassage

Therapeutisch voetmassage is meer is dan alleen een ontspannende voetmassage. Er is veel aandacht voor de passie en aandacht waarmee je masseert. Masseren vanuit je gevoel!
Voetmassage zorgt naast een goede doorbloeding van de voeten, voor een betere energiestroom in het hele lichaam.

De cursus is zeer praktisch ingericht. Je bent in korte tijd in staat om zelfstandig anderen een ontspannende voetmassage toe te geven.  Tijdens de cursus oefen je met elkaar. Zo leer je geven en ontvangen.  Tijdens de eerste twee dagen gaat het vooral om een ontspannende basismassage.

Een massage van de voeten is een massage voor het hele lichaam. Zo’n massage zet het hele lichaam aan het werk. De hele mens is namelijk in miniatuur terug te vinden in de voet. Alle organen en lichaamsdelen zijn door energiestromen verbonden met reflexgebieden in de voet. Door massage van de reflexzones kunnen de blokkades, die zich in het lichaam hebben gevormd, worden opgeheven of verminderd. Hierdoor is het lichaam in staat de gezondheid te bevorderen.

Via voetmassage kun je dus invloed uitoefenen op het hele lichaam. De derde lesdag maak je kennis met voetreflex. Je leert waar de reflexpunten op de voeten zitten.  Daardoor leer je kleine ongemakken te masseren. Je zult hierdoor ervaren, dat je mensen op een eenvoudige manier kunt helpen. Zo kun je schouder-, nek- en darmklachten, hoofdpijn, en dergelijke behandelen. Je zult ervaren, dat alleen een ontspannende massage al wonderen doet. 

Je kunt hierna iedereen masseren die het wil, van jong tot oud. Het gaat erom op een ontspannen manier aandacht tijdens het masseren te geven.

Basis cursus voetmassage  3 dagdelen

maandag avond 19:15 – 21:45 uur:  28 januari , 4 en 11 februari 2019

woensdag ochtend 9:00 – 11:30 uur: 6, 13 en 20 maart 2019

dinsdag avond 19:15 – 21:45: 9, 16, 23 april 2019

Themacursus Voetreflex

Na het volgen van de Basiscursus voetmassage kun je thema dagdelen volgen. Tijdens deze cursus leer je gezondheidsproblemen behandelen via voetreflex. 

25 februari 19:15 – 21:45 uur:   Rug- en blaasproblemen

18 maart 19:15 – 21:45 uur: Spijsvertering, darm- en schouderklachten

6 mei 19:15 – 21:45 uur: Hoofdpijn, Galblaas en Lever


Voor wie bestemd?

De cursus is voor iedereen, iedereen kan het leren! 

Na deze cursus kunt U op een veilige manier vrienden/ familie een ontspannende therapeutische voetmassage geven. De cursus is een goede voorbereiding als je overweegt om een opleiding hierin te gaan doen. Een aantal cursisten hebben de cursus gedaan en gaan nu een opleiding voetreflexologie volgen. Maar er zijn ook therapeuten die de cursus gedaan hebben om een extra dimensie aan hun behandeling te geven.

Tip: Ga samen met een vriend/vriendin, dan kun je na de cursus elkaar blijven masseren.

Kosten

De kosten van de cursus, inclusief reader en certificaat

– Basiscursus drie dagdelen € 70,00

– Vervolg één dagdeel Themacursus € 25,00

Maximaal aantal deelnemers is 10/12 personen.