Consulten

Tijdens een eerste consult bespreken we de hulpvraag en geef ik een behandeling. Onder het genot van een voetenbad, kijk ik welke type behandeling het beste bij je past. Vaak combineer ik verschillende massage technieken. Veel klanten hebben verschillende soorten klachten, welke onderling met elkaar in relatie staan. Ik onderzoek het patroon van de klacht. Doel is om de hoofdklacht meteen tijdens eerste consult aandacht te geven, maar daarnaast ook met de onderliggende oorzaak aan de gang gaan.

Voor een behandeling reserveer ik een uur. Bij een eerste consult neem ik een anamnese af en zal een massage iets korter zijn dan bij een vervolgafspraak.  Ik voel de pols en bekijk de tong om nog een duidelijker beeld te kunnen vormen van de oorzaak van de hulpvraag. De pols- en tongdiagnostiek komt uit de Chinese geneeswijze (TCM). Bij een behandeling van kinderen tot 12 jaar en baby’s duurt een consult meestal korter.

De periode tussen 2 behandelingen is wisselend, afhankelijk van de soort behandeling. In het begin vaak eerst om 1 of 2 weken. Bij een sportblessure een paar keer per week. Mensen voelen zelf goed aan wanneer ze terug willen komen en of ze terug willen komen.

Na 1 behandeling is er vaak al veel veranderd. Maar voor blijvend resultaat zijn meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld hebben mensen 8/10 behandelingen nodig. Sommige klachten kunnen zeer hardnekkig zijn en verschillend reageren.  De oorzaak van eenzelfde klacht kan totaal verschillend zijn.

Reacties na behandeling

Elke behandeling heeft een ander doel en geeft verschillende reacties. Elke verandering, positief of negatief, is goed. Er wordt iets in beweging gebracht. Het doel van een behandeling is de klachten die iemand heeft verminderen en/of oplossen.

Een reactie van een massagebehandeling kan 48 uur duren. Naast verbetering van je klachten zie je vaak als reactie dat je urine donkerder is, meer transpiratie, puistjes of meer oorsmeer . Afvalstoffen zijn losgekomen en verlaten het lichaam. Klachten kunnen in eerste instantie verergeren, wat zich meestal binnen 1 tot 2 dagen herstelt. Wel een goed teken als dit gebeurt. Verder kun je veranderde gevoelens op allerlei gebied tegenkomen; blijheid, maar ook boosheid. Je kan meer gaan dromen, vooral na een gezichtsreflex behandeling.

Een reactie betekent dat het lichaam een nieuw balans zoekt. Iedereen reageert anders. Luister naar je lichaam hoe het reageert.  Drink voldoende vocht om de afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen, anders veroorzaken de afvalstoffen vermoeidheid of hoofdpijn. Je herstelt beter als je goed drinkt.

Bang dat je te heftig reageert? Of twijfel je of behandeling geen verergering zou geven? Geef dit aan, dan houd ik er extra rekening mee. Niemand is hetzelfde.

Ben jij toe aan verandering?