Dorn Techniek

De Dorn-methode is een zachte effectieve manier om wervelscheefstand en beenlengteverschil op te heffen. De behandeling geeft meteen resultaat. Je voelt gelijk ruimte in je rug of nek. Eerste doel is vermindering van de scheefstand en beenlengteverschil. Voor blijvend resultaat leer je zelf thuis zelfhulpoefeningen te doen voor blijvend resultaat. Ik pas Dorn vaak toe als onderdeel van bv een nek/schoudermassage.

Hoe zou het zijn om je beenlengte te verminderen en je hakverhoging de deur uit te doen?

De basis van de Dorn-methode is het corrigeren van een beenlengteverschil. 75% van de mensen heeft een (zonder dat ze het vaak weten) een beenlengteverschil. Beenlengteverschil kan leiden tot een scheef bekken, waardoor de wervelkolom niet meer optimaal kan functioneren en er allerlei pijnklachten in het lichaam kunnen ontstaan. Gedacht kan worden aan kyfose, lordose, scoliose, bekkeninstabiliteit, schouderklachten of migraine. Een beenlengteverschil kan ontstaan door een val, verkeerd zitten, een ongeluk, verstappen (omzwikken) of vertillen. Met de Dorn-methode corrigeer je het ‘langere’ been. Wanneer het beenlengteverschil is gecorrigeerd, worden daarna ook het bekken, het SI-gewricht en de wervelkolom nagekeken.

Beenlengte verschil komt vaak door de ruimte in de heupkom. Veelal hebben klanten zwakke banden. Als je been “langer” is dan staat je hele rug en schedel scheef.

Hoe zou het zijn om weer rechter te lopen?

Voor optimale resultaat zul je de Dorn-methode eerst om de week moeten herhalen en daarna afbouwen. Klanten komen daarna een paar keer per jaar om het bij te houden, zij voelen zelf aan wanneer ze het nodig hebben. Als ze de huiswerkoefeningen regelmatig doen is minder behandeling nodig.

De Dorn-methode combineer ik vaak met tuina massage van de nek en rug, om ook de spieren te ontspannen en blokkades in op te heffen. De Dorn-methode kan ook worden afgesloten met een Breuss-massage. Dit is een zachte, ontspannende massage op de rugwervelkolom, die inwerkt op fysieke en psychische spanningen. Tijdens de massage wordt er gebruik gemaakt van Sint Jansolie welke diep inwerkt op het weefsel en de tussenwervelschijven.