Gezichtsreflex is heerlijk om te ondergaan, en is superkrachtig. Er is een directe verbinding via de meridianen in het hele lichaam, wat direct voelbaar is als reactie in het hele lichaam, alles gaat weer stromen. Naast hersenaandoeningen werkt de gezichtsreflex voor allerlei problemen,zowel lichamelijk, emotioneel als hormonaal.

Rimpels/ verkleuringen  in het gezicht vertellen alles over hoe de energie van organen in het lichaam functioneren. Wallen onder de ogen is het gebied van de nieren, na een avondje stappen moeten de nieren harder werken. De rimpel tussen de wenkbrauwen zegt iets over de lever. “Wat heb je op je lever?” Ik kan niet weten of het alleen de energie betrefd en of een orgaan al is aangetast. Er is in ieder geval geen balans in het orgaan en /of meridiaan.

Voor wie?

Net als voetreflex is gezichtsreflex voor jong tot oud. Pasgeborene met startproblemen, geboortetrauma, onrust etc tot aan iemand die komt te overlijden, en alles wat daar tussen zit. Behandeling pas ik aan op de klacht die iemand heeft.  Aangeboren afwijkingen zullen een paar keer per week een behandeling nodig hebben, liefs dagelijks. In zo een geval leer je de ouders/ verzorgers masseren.

Link: Workshop gezichtsreflex bij baby's