Natuurgeneeskundige behandeling

Een behandeling bij Touch-Therapie is afgestemd op de klacht waar je mee komt. Iedereen is uniek en elke klacht is anders. Tijdens de eerste kennismaking zal het totale plaatje van klachten bekeken worden. De hoofdklacht waar iemand mee komt, maar ook nevenklachten die net zo belangrijk zijn. Veel klachten hebben relatie met elkaar.

Voorbeeld. Iemand komt met nek en schouderklachten. Dit kan fysiek een overbelasting zijn, verkeerde beweging, te veel op je nek genomen, de draaglast niet kunnen dragen, verkeerde houding, scheve rug, te kort of juist te lang been, kou gevat, etc. Daarnaast kijk ik welke meridianen langs de klacht lopen. Dikke darm meridiaan en dunne darm meridiaan speelt veelal mee, vragen hierover zijn voor mij vanzelfsprekend.

Voorbeeld nek/schouderklacht behandeling. Bij extreme pijn gebruik ik eerst oor acupunctuur, wat de pijn kan doen afnemen. Ik geef Tuina massage op de nek en schouders, met massage van acupunctuur punten, die in relatie staan met de klacht. Dan sluit ik af met behandeling voetreflex, omdat hierbij de rugwervel goed te behandelen is. Als huiswerk geef ik handreflex mee. Door de reflexzones op de handen te masseren kun je klachten zelf aandacht geven. Heeft iemand veel hoofdpijn in relatie met nek/ schouderklachten, dan zal ik eerder gezichtsreflex toepassen.

Een behandeling bij Touch-Therapie is een combinatie van massagetechnieken. Afgestemd op jou unieke zijn. Op de website zijn de meeste technieken uitgelegd.