TuiNa massage

TuiNa Lichaamsmassage Chinli®  is een massage op de meridianen over het lichaam.  De massage stimuleert en reguleert het meridiaan-systeem. Meridianen zijn een netwerk van energiestromingen gekoppeld aan organen. Schouders met de darmen, dikke darm meridiaan loopt van wijsvinger tot je neus. De onderrug met de blaas, de blaasmeridiaan loopt vanaf je voorhoofd via je rug naar je kleine teen.

Tijdens een TuiNa massage werk ik op meridianen (energiebanen). Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) zijn er twaalf verschillende meridianen. Dit zijn energiebanen die door je lichaam lopen en je organen, zintuigen en psyche met elkaar verbinden. Als gevolg van emotionele of fysieke problemen kunnen deze meridianen geblokkeerd raken. Om deze blokkades op te heffen, masseer ik specifieke punten (acupunctuurpunten) die op de meridianen liggen. Hierdoor kan Qi (levensenergie) weer vrij stromen. Ook komt de bloedcirculatie weer op gang.

De massage kan stevig en diep voelen, maar ook zacht en intens. De kracht van de massage stem ik af op de klachten van de klant. Soms zit iemand zo vast dan ik eerst door de harde spierlaag heen moet masseren om dieper bij de oorzaak te komen.  Ondersteunende methodes die ik dan gebruik zijn Cupping , Guasha en Moxa.